Amoxicilline

De informatie op deze website is louter informatief, is niet bedoeld als medisch advies en houdt geen rekening met uw persoonlijke gezondheid. Raadpleeg steeds uw arts voor persoonlijk advies!

Amoxicilline en alcohol

Amoxicilline is een penicilline antibioticum dat gebruikt wordt tegen bacteriŽle infecties. Het medicijn wordt vooral voorgeschreven bij luchtweginfecties, blaasontsteking, darmvliesontsteking, Chlamydia, longontsteking, hersenvliesontsteking, ziekte van Lyme of na een tandheelkundige ingreep (trekken van een tand of kies).

Hier kan u bijvoorbeeld Amoxicilline online kopen.

Amoxicilline en alcohol

Amoxicilline is een penicilline-antibiotica die veelvuldig wordt gebruikt tegen allerlei verschillende (bacterie)infecties. Juist omdat dit medicijn vaak gebruikt wordt, is het goed om te weten hoe amoxicilline gebruikt moet worden. Een veel terugkerende vraag is bijvoorbeeld de vraag over amoxicilline en alcohol. Is het nuttigen van alcohol tijdens het gebruik van amoxicilline toegestaan?

Geneesmiddelen online kopen?
Snel, veilig en anoniem.
KLIK HIER

Het antwoord op deze vraag is niet volledig eenzijdig. Het is wel toegestaan om in de periode van gebruik alcohol te nuttigen, maar het is niet bevorderlijk voor het herstel. De ontsteking wordt door alcoholgebruik namelijk minder snel genezen. Daarnaast is het zo dat de amoxicilline door het lichaam minder snel wordt afgebroken als er ook alcohol in het bloed zit. Dit is slecht voor de lever en zou voor problemen kunnen zorgen.

De combinatie van amoxicilline en alcohol is dus zeker niet bevorderlijk maar wanneer het gaat om kleine hoeveelheden alcohol ook niet erg schadelijk of gevaarlijk. Let wel, het innemen van de amoxicilline met alcohol kan wel vervelende consequenties hebben. Denk hierbij aan maagproblemen plus de bovengenoemde risico’s. Dit is overigens niets bijzonders, want het slikken van alle medicijnen met alcohol wordt afgeraden.

Of het wel of niet verstandig is om alcohol te nuttigen tijdens deze antibioticakuur is dus uw eigen keuze, maar wordt ‘bij voorkeur’ afgeraden. Als u wel alcohol nuttigt, doe het dan altijd met mate. Belangrijk is ook de ‘zwaarte’ van uw kuur. Hoe langer/zwaarder de kuur, hoe voorzichtiger u met alcohol dient te zijn. Specifieke aanwijzingen zijn meestal ook te vinden op de bijsluiter van uw medicijn. Bij twijfel of bij maagproblemen is het verstandig uw huisarts of apotheker te raadplegen.